diumenge, 22 de setembre del 2013

Dos generacions de margers

Dos mestres estan avaçant en el projecte de pedra seca dels Montesquius. La paret cada cop te més alçada i ja cal fer servir bastida per posar les pedres a lloc. El Ton va ensenyar al seu fill, l'ofici de la pedra seca, i ara el Pep pren el relleu amb empenta i projectes més atrevits. Mentre aquest treball avança de ben segur que el Pep ja té nous projectes al cap.


Per altra banda en el marge de sobre ja esta quasi enllestit  el primer dels dos habitacles de pedra seca per mussol que hi hauran en aquesta finca.


                                         

El segon habitacle de pedra seca als Montesquius ja està acabat. La diferència amb els anteriors és el túnel d'entrada més llarg  de manera que segurament evitarà l'entrada del gamarús. Aquest rapinyaire nocturn està desplaçant al mussol i a l'òliba dels seus hàbitats  usurpant els seus llocs de nidificació.





Ja falta menys , el Ton ja ha arribat a l 'altre extrem del marge.Només falta donar-li més alçada.

A dos metres d'alçada es situa l'entrada de l'habitacle




50 cm de túnel separan l'exterior de l' habitacle


Les eines del mestre marger o margener: la maça i les mans ¡¡¡

Projecte finalitzat,el marge en corba esta enllestit . El segon  habitacle per mussol també està acabat. Encara manca el tercer habitacle expositor.



El Pep ha acabat el tercer habitacle als Montesquius que servirà d`expositor donat que no estarà tancat del tot. Aixo permetrà als amants de la pedra seca veure l 'habitacle amb aquesta visió zenital que permet prendre conciència de com esta fet.
Ara sí,  feina feta ¡¡¡
Fel.licitats Ton i Pep , fins el proper projecte!!!!!!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada