dijous, 3 d’octubre del 2013

Una porta caixa niu

Cercant amb la Minerva i el David cabanes candidates a col.locar una nova caixa niu pel Projecte Òliba  vam trobar un possible niu d'òlibes ben original.
En una pallissa  refeta  es van tapiar dues portes per on es tirava la palla . Es van mantenir les portes antigues de fusta davant de la paret de maons. Curiosament en un baix d'una de les portes es va trencar un tros de fusta deixant exposat un forat de 15 cm x 15 cm.
Sota aquesta porta hi havia força egagròpiles  i femtes  indicant que ben segur dins aquell forat i entre la porta i la paret d'obra nidifica l'òliba.
Tres són les característiques primordials d'aquesta porta "caixa niu": molta alçada  (quasi 5 metres), orientació nord i per tant foscor i finalment gran escapatòria (un frontal de quasi 20 metres).
Està clar que aquí no caldrà col.locar-hi una caixa niu, però sí en les cabanes properes amb l'esperança de que futurs individus adults hi nidifiquin.






La Minerva i el David han trobat un nou  propietari amb ganes de tenir una caixa niu a la seva cabana. De moment hem triat el lloc i en dies propers col.locarem la caixa nombre 32.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada