diumenge, 28 d’agost del 2016

Nou observatori de fauna a "Cal Solero".

En Ramón Josep i la seva família han acollit un nou observatori  de fauna a la seva finca de Nalec, en una zona cremada per l'incendi d'aquest estiu.
El foc tot ho crema i purifica podriem dir . En aquest cas ha alliberat dels matolls i la pinassa  una gran pedra amb una pica feta a mà .Segurament  té una antigutat superior a cent anys doinat que no es coneix  qui la va picar, Aquesta pica creiem que per les seves dimensions i ubicació  es va fer per caçar tudons i perdius  temps enrera. Ara servirà per tot lo contrari , per observar i protegir el patrimoni ocellaire de la zona.
Un petit habitacle d'esquenes al sol  de matí  fet amb material reciclat  servirà per fotografiar tota la fauna de la zona. En quince dies ja hem comptabilizat 15 espècies d'ocells  incloses  dos mamífers : el cabirol i l'esquirol.
Veieu les diferentes fases de la seva construcció.

La pica a la vista de tothom  sense pinassa ni matolls
Dos linees picades a la pedra recullen l'aigua de pluja que cau damunt la pedra.
La pica té una cabuda de 150 litres


Orientació nordest esquenes a la sortida de sol per il.luminar ocells en horari de matí.

















Encara falta el vidre espia i de moment fem fotos per una petita obertura.
Hem col.locat dos branques i un tronc amb forats pel picot,
Dues caixes niu i una mica de menjar damunt la roca.





Hi ha qui pregunta quin significat tenen els "estimaocells". En tenen i molt i aquest és un exemple. El projecte estimaocells és : comunitat , reciclatge, art i biodiversitat. 
Comunitat i biodiversistat perque les mateixes families que tenen un estimaocells alberguen també projectes  més complexes de fauna com és l'observatori   de fauna de Cal Solero.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada