dissabte, 17 de febrer del 2018

Els Estimaocells viatgen a Barcelona i rodalies de la ma d'ART & COOP (produccions i procesos comunitaris)


El divendres em vaig reunir amb l'Eva Vilanova que és la Directora artística d' ART&COOP ( produccions i processos comunitaris). Els traspassem el projecte Estimaocells perquè el puguin desenvolupar en els horts urbans de les escoles de l'àrea metropolitana. D'aquesta manera farem créixer el projecte en mans de professionals joves, preparats , il·lusionats i "pencaires".

L'últim article del diari el Segre avala el caràcter patrimonial i popular del projecte Estimaocells. Són diferentes les poblacions que han fet seu el projecte i tenen ja una plantada d'Estimaocells. Ara si volem fer més gran el projecte i amplificar la seva difusió ens hem d'ajudar d'altres persones compromeses amb els valors del projecte. Ja hem dit que Estimaocells és comunitat, és art de territori, és reciclatge i fonamentalment és biodiversitat. ART & COOP amb la Júlia, l'Eva i el Joel al capdavant, sabran difondre perfectament aquests valors amb els nous Estimaocells Urbans.

Els hi he donat tots els meus coneixements, explicat els orígens i el valor patrimonial cultural que aquest projecte té a Vallbona de les Monges.

Però per créixer i arribar lluny no podem viatjar sols , cal viatjar amb bona companyia. Com es diu en el món dels projectes si viatges sol arribes més ràpid però no més lluny.

Com qui veu marxar el fill major d'edat jo veig marxar els Estiamocells cap a la capital entenent que és el millor per ells i pel seu futur.

Ara comença una nova etapa a terres Barcelonines. Nosaltres seguirem cuidant i fent créixer a l'Urgell el projecte amb noves plantades d'Estimaocells.

Si mai algú pregunta a Barcelona ¿que és això del Estimaocells ?¿d'on han sortit?, haurà de venir a Vallbona de les Monges per entendre la gran complexitat conceptual d'aquest projecte transformador i comunitari.
                              Aquí teniu el seu enllaç:    http://www.artandcoop.org/equip/




                                            Reunits amb l'Eva i compartint coneixements


La caixa niu és el model per mallerenga carbonera que comercialitza l'Institut Català d'Ornitologia

El prototip urbà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada