dimarts, 20 de febrer del 2018

Ens ha arrivat el permís per portar fotògrafs de fauna als observatoris de fauna: nº autorització M0116_18_028



Després de fer els tràmits pertinents amb Medi Ambient avui hem rebut el permís per portar fotògrafs de fauna als diferents observatoris de fauna que tenim a Vallbona de les Monges.
La tramitació no és ràpida i per això ha trigat . També cal afegir que no té cap cost  econòmic per nosaltres aquest permís, cal  només un petit curriculum per acreditar formació en el sector. L'administració  doncs  no cobra per fer aquest tràmit.
Segurament hauríem de donar les gràcies als Estimaocells que han transformat el nostre territori i ens han permès treballar en equip amb propietaris i pagesos del poble.
Un model sostenible i de baix impacte per la fauna que contrasta amb models anteriors i menys sostenibles.
Aquest any hem conviscut amb l'activitat cinegètica tot i que no ha estat fàcil ja hem passat una temporada.
La caça major ens ha bloquejat els dies de batuda tres observatoris i la caça menor del tord ens ha afectat seriosament el hide de Ca la Fina.
Per aquest motiu hem fet l'observatori del Bosquet i potenciarem el de l'Era . També tindrem el nou observatori de les Forques lluny de la zona de caça.
Cercarem estratègies que ens permetin conviure les dues activitats perquè de moment les dues són necessàries i el poble no en pot prescindir. Una perquè és la que ha funcionat tota la vida i aporta ingressos econòmics (la caça) i l'altre perquè representa el futur i ben segur acabarà substituint l'anterior i acabarà aportant també ingressos a la comunitat de Vallbona. Cada cop hi ha menys llicències noves de caça i culturalment la ciutadania refusa més aquest tipus d'activitats. Les normatives mediambientals nacionals i europees seran cada cop més restrictives per la cinegètica i més favorables per la fotografia i el conservacionisme.
Posem aqui l'autorització   per tal de que tothom que vulgui venir als nostres observatoris sàpiga que  necessitarem a partir  d'ara remetre mensualment el nom complert  i nº de DNI  a Medi Ambient.
Interessant totes les normes d'obligat compliment que marca la llei.
Aconsellem la lectura completa del document  a tots els  nostres fotògrafs  i amics.



I de premi per l'atenta lectura  dels documents anteriors  dos magnífiques fotos fetes per José Antonio Hurtados .
Els dos protagonistes a Cal Solero   el dissabte passat: Oria i Miguelito ( astor femella  i esparver).




1 comentari: